Skip to main content

Personeelsvereniging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties06-50079763

  • Voor elk wat wils!

  • Voor elk wat wils!

  • Voor elk wat wils!

Datum: 01 juni 2024 - 09:30

Interdepartementale Koren Scratchdag “IJselijk Mooi”!

Wat kun je verwachten?

Naast een aantal mooie klassieken die je meevoeren door prachtige melodieën en diepgaande emoties, zingen we ook een aantal IJslandse Traditionals die zijn gekozen door onze IJslandse dirigent die deze dag gaat leiden.

Samen Zingen!

Je staat niet alleen! Met een koor van gepassioneerde zangers en zangeressen creëren we een harmonie die de sterren doet trillen.

Professionele begeleiding

Onze dirigent, Einar Þór Guðmundsson, was onder meer dirigent bij het koor KlankRijk (een koor met [ex‑]ambtenaren van vooral de ministeries van BZK, JenV en SZW) en is daarnaast professioneel operazanger. Zijn enthousiasme zal je zeker meevoeren naar een hoogtepunt tijdens het optreden aan het einde van de dag. Hij leidt ons met passie en precisie door de noten.
Evenals voorgaande jaren is Peter Dingemanse weer onze begeleider op de piano.

Hoe werkt het?

1. Aanmelden: Schrijf je in via www.zingjerijk.nl. Of je nu sopraan, alt, tenor of bas bent, iedereen is welkom! Ook introducees die niet bij de (semi-)overheid werken of hebben gewerkt zijn welkom en schrijven zich in onder de overheidsinstantie waarbij jij werkt of hebt gewerkt.

2. Oefenen: Na aanmelding ontvang je een link naar de bladmuziek en oefenbestanden. Duik in de muziek en laat je stem groeien. De bedoeling is dat je op 1 juni de muziek goed kent, zodat we alles tot een mooi geheel kunnen samenvoegen.

3. De Scratchdag zelf: De dag vindt plaats op onze vertrouwde locatie in de Ichthuskerk in Scheveningen. We repeteren de hele dag met het koor. Voel de energie stromen terwijl we ons voorbereiden op het optreden.

4. Het optreden: Om 17.00 uur betreden we het podium en laten we onze stemmen klinken voor familie, vrienden en muziekliefhebbers die zijn gekomen om te komen luisteren naar onze gezamenlijke creatie. Na afloop zijn zij ook welkom op de gezellige (gratis) borrel om na te praten.

Praktische informatie

Locatie: Ichthuskerk, Duinkerksestraat 9, Scheveningen, 
te bereiken met lijn 21 of 23, halte Duinkerksestraat; 1 min. lopen van de kerk. 

Let op! In de buurt is alleen betaald parkeren mogelijk á € 25 voor de hele dag in de (dichtstbijzijnde) parkeergarage apcoa Strandparking aan de Zwolsestraat, op ongeveer 10 min. lopen van de kerk. Op het kerkplein zijn slechts twee parkeerplekken beschikbaar voor mindervaliden.

Deelname

De kosten voor deelname zijn € 50,-. Daarvoor krijg je digitale bladmuziek (zelf downloaden en afdrukken), de oefenbestanden (midi/mp3), koffie, thee of frisdrank in de pauzes en een lunch.

Muziek

- Abendlied (J.G. Rheinberger)
- Northern Lights (O. Gjeilo)
- Va Pensiero (G. Verdi)
- Kvöldvers (T.M. Baldvinsson)
- Ó mín flaskan mín fríða (IJslandse traditional)
- Morning Hymn/Halleluja (Rodgers & Hammerstein)

Dagschema 1 juni

- 09.30 uur: Deuren open, ontvangst met koffie/thee
- 10.00 uur: Start repetities (met een koffie/theepauze)
- 12.45 uur: Lunchpauze
- 13.45 uur: Middagrepetitie (met een koffie/theepauze)
- 16.30 uur: Voorbereiding optreden, ontvangst familie, vrienden & belangstellenden
- 17.00 uur: Optreden
- 17.30 uur: Borrel (gratis voor koorleden en gasten)
- 18.30 uur: Einde 

Zet 1 juni in je agenda en laat je stem stralen op de Koren Scratchdag!

Heb je nu of straks nog vragen?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website www.zingjerijk.nl
Je ontvangt dan z.s.m. een antwoord.


Voor elk wat wils!

De PV-BZK organiseert jaarlijks zeer verschillende activiteiten.

Doelstelling is het bevorderen van de saamhorigheid door middel van een uitgebreid activiteitenprogramma voor ontspanning en gezelligheid.

Ons uitgangspunt is: 'voor elk wat wils!'

Onderstaand kun je een greep zien uit de activiteiten die de PVBZK de afgelopen tijd zoal heeft georganiseerd. De PV probeert alles tegen zeer voordelige prijzen en soms zelfs kostenloos aan te bieden.

Heb je zelf een goed idee voor een workshop, deelname aan een sportevenement of een bijzondere activiteit?

Neem dan contact op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.