Personeelsvereniging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
home
Fotowissel
Fotowissel

CitytripVrijdag 8 september

 

Zutphen viert dit jaar het Hanzejaar, samen met acht andere Hanzesteden: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen en Zwolle. Deze ‘parels in het oosten’ zijn al meer dan 800 jaar verbonden door water en historie, uitblinkend in bedrijvigheid en gastvrijheid. Zonder de Hanze waren deze steden nooit uitgegroeid tot wat ze nu zijn. Het was de samenwerking van de Hanze die de basis legde voor de handel. Die bracht rijkdom, waardoor de plaatsen zich konden ontwikkelen tot machtige steden. Een groot deel van die welvaart is nog steeds in de Hanzesteden – zeker ook in Zutphen - terug te zien: de statige koopmanshuizen, torens en de vestingwerken.

Maak een tochtje met een fluisterboot, wandel door de stad, lunch op één van de gezellige terrassen of ga lekker shoppen. Even geen zin meer om te lopen, neem voor 7 euro de Zutfan (start vanaf Brasserie 6), een E-bus citytour van 45 minuten vanaf Brasserie 6 langs de mooiste bezienswaardigheden.

Vanaf 7:30 uur verzamelen we in de hal van de Turfmarkt (147). Hier kan je ook nog gebruik maken van de toiletten.

Om 7:45 uur staat de bus voor ons klaar, vertrek om 8:00 uur vanaf de Wijnhaven. Na aankomst bij Brasserie 6, bij Hampshire Hotel ’s-Gravenhof in Zutphen genieten we van één koffie/thee naar keuze en appelgebak of cheesecake. Daarna kan je op eigen gelegenheid Zutphen gaan verkennen. Informatie ontvang je in de bus.

De lunch moet je zelf verzorgen. Er is heel veel in de omgeving.

Om 16:30 uur word je weer terug verwacht bij Brasserie 6 voor eén drankje (fris, huiswijn of een biertje), focaccia broodje tonijn of mosterdsoep met bosui met/zonder spek met brood en boter of een panini roomkaas en rucola.

Vertrek stipt 18:00 uur richting Den Haag CS, aankomst circa 20.30 uur.

De kosten zijn € 20,00 p.p. De betaling gaat via JenV.

meld je snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Heb je je al op de lijst laten zetten, meld je dan toch nog even via deze link aan ivm de keuzes van het eten.