Personeelsvereniging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
home
Fotowissel
Fotowissel

Rondleidingen Amare 2022

De rondleiding vond ik erg geslaagd en interessant. Heel mooi gebouw en ook heel toegankelijk voor gehandicapten.

Ik vond de rondleiding bij Amare fantastisch en was erg onder de indruk van wat er allemaal gebeurt in Amare. Ik wist bijvoorbeeld niet dat 800 studenten van het Conservatorium hier een studie volgen. Je hebt eigenlijk geen idee wat er allemaal gebeurt in dit prachtige gebouw en dat je er zelf ook, los van theaterbezoek, welkom bent om (tegen betaling) bijvoorbeeld met iemand een kopje koffie te drinken of gezellig te lunchen. Je kunt ook een vergaderruimte huren, dat komt misschien ook weleens van pas. Een kijkje achter de schermen is echt een openbaring en een echte aanrader dus.

Ik heb genoten van de rondleiding, je komt dan zoveel dingen te weten waar je anders niets over hoort. Ik was met mijn rollator en daar was ook rekening mee gehouden, met de lift kon ik weer naar een volgende etage. Het enige was dat ik niet deel kon nemen aan de toegift van de rondleiding (een kijkje achter de coulissen van de concertzaal) omdat deze alleen toegankelijk was via een trap. Ik raad dit aan iedereen aan, er is daarom ook al een collega lid geworden van de personeelsvereniging.

Ik werk zelf als vrijwilliger in een klein theater in Leiden als licht- en geluidstechnicus dus ik vond het super om onder begeleiding in het Amare rond te lopen. Onze host deed het ook echt heel leuk. Mooi om te zien hoe trots ze over het gebouw vertelt.

Mijn vrouw en ik vonden het een hele fijne rondleiding in een prachtig gebouw.
Verrast dat we zoveel mochten zien, in zoveel ruimtes mochten komen. De gids was prettig om te horen en ze wist heel veel, had op alle vragen antwoord.

Ik vond het een hele leuke rondleiding! Interessant om op plekken te komen waar je normaal als bezoeker niet kan komen. Zoals een kijkje “backstage”. Wat een enorm podium. Ik kan me voorstellen dat je je daar heel nietig op voelt als je alleen op dat podium staat. Ook leuke weetjes over de akoestiek, omkeerbare wandpanelen en de bijzondere bouw van Amare. Het was zeker de moeite waard. En ik ken er weer een lunchtentje bij.

Klik op onderstaande foto voor de galerij: