Personeelsvereniging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
home
Fotowissel
Fotowissel

BZK voetbalteam

 

Het BZK-voetbalteam eindigt in 2012 als
2e in de Netwerkcup en is 
WINNAAR
 van de Penaltycup.

 
voetbalploeg_bzk

 Als menig ambtenaar aan het eind van de dag huiswaarts keert is er een groep enthousiaste voetballers die na een hapje eten vertrekken richting één van de Haagse velden om de strijd aan te gaan met wederom een gevreesde tegenstander in de Netwerkcup.

De wedstrijden beginnen altijd om 19.00 uur en er wordt gespeeld tegen de andere Departementen en de Brandweer Haaglanden. De wedstrijden duren gewoon 2 x 45 minuten en na afloop van de wedstrijd worden in het kader van de Penaltycup 5 strafschoppen genomen. Vaak is het de gewoonte dat er met de tegenstander een drankje wordt gedronken (het heet per slot van rekening niet voor niets de Netwerkcup) en keren de collega’s moe maar voldaan weer huiswaarts.

Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk, draait BZK altijd bovenin mee en behoort ieder jaar tot één van de kanshebbers. Dit jaar was dit wederom het geval en werd er voor de lange winterstop helaas één wedstrijd onnodig verloren (LaViVo). Ieder jaar is het weer een probleem om fit en gemotiveerd uit de lange winterslaap te ontwaken echter dit jaar werd de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar wel omgezet in winst. Pas de laatste twee wedstrijden konden we alsnog het kampioenschap veilig stellen maar in een enerverende wedstrijd werd verloren van de zeer jonge en fitte mannen van de Brandweer Haaglanden. Ieder jaar is dit de te kloppen ploeg en dat bleek ook deze keer weer. Doordat de Brandweer een aantal wedstrijden reglementair heeft verloren konden zij echter geen kampioen meer worden en is uiteindelijk de NMA de winnaar van de Netwerkcup 2011/2012 geworden. Deze ploeg had slechts één wedstrijd verloren (en laat dit nou net tegen BZK zijn geweest).

Op de laatste speeldag werd na een 7-3 winst de Penaltycup veilig gesteld. Uit handen van de scheidende organisator Hoi-Wah Tang werd de beker in ontvangst genomen. Hoi-Wah heeft dit de afgelopen jaren fantastisch gedaan. Al met al was het een geslaagd seizoen met veel sportieve wedstrijden. De collega’s van VenJ hebben hier dan ook geheel terecht de Fairplay Cup voor ontvangen.

Komend jaar zal ergens in september 2012 het nieuwe seizoen aanbreken waarin we wederom een gooi willen doen naar het succes in de netwerkcup. Ik wens iedereen een mooie sportzomer en hoop in het nieuwe seizoen ook een hoop nieuwe gezichten te begroeten. Wil je het volgende seizoen mee-voetballen? Neem dan contact met ons op.

Dennis Willems (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)